Od ambicija da se prvi put u klupskoj istoriji napadne plasman na evropsku scenu, do borbe da se pauza na polovini prvenstva ne dočeka na posljednjem mjestu Meridianbet 1. CFL-a. Tako je tekla jesenja polusezona za Mornar, koji je pobjedom nad Dečićem zatvorio fudbalsku jesen i prepustio Iskri „fenjer”.

Strijelac jedinog gola u 19. kolu na „DG areni”, gdje je Mornar protiv Dečiča spustio zavjesu na prvoligaški fudbal do posljednje sedmice u februaru, bio je Marko Ćetković, čija je ekipa prepustila posljednje mjesto Iskri.

„Za nas je bilo izuzetno važno da ne budemo posljednji, jer je ekipa sastavljena od fudbalera sjajnih karijera – a našla se u takvoj poziciji. I zaista mi nije jasno kako, jer smo samo od Jedinstva nadigrani u oba meča, a bodove smo osvajali protiv Sutjeske, Dečiča, Petrovca… Stručni štab nam je pred utakmicu jasno rekao: ‘Nećete dozvoliti da budete posljednji’. I to nas je motivisalo”, rekao je Ćetković.

Barani su nakon prošlogodišnje solidne sezone u ovoj najavljivali visoke domete, ali realnost je drugačija.

„Nismo koristili prilike. Nijednom, na primjer, nismo nadigrani od Dečića, ali u našim najvećim naletima primali bismo gol. Sad se to promijenilo, ali očito je i da smo se prilično odvikli i od načina igranja u Crnoj Gori. Otkada je formirana liga, a bio sam sa Zetom prvi šampion, igra se isto – malo tempa, previše prekida. Čak pri svakom autu se prigovara kao da baš iz njega može da nastane šansa i gol koji bi okrenuo sve. Malo je tempa, insistira se da se svaki kontakt sudi, gubi se vrijeme… Naša ekipa je uglavnom sastavljena od igrača koji traže igru, akcije, tempo…”, smatra Ćetković.

Trofeji sa Zetom, Mogrenom, Sutjeskom, nastupi u Partizanu, Budućnosti, pa nastupi u Poljskoj, Tajlandu, Bosni i Hercegovini, Albaniji, učinili su da Ćetković stekne ogromno iskustvo.

„U Mornaru uglavnom igram desnokrilnog napadača, mada sam uglavnom bio na poziciji iza špica. To kada se mora, a Mornar mora jer je u nezavidnom pložaju na tabeli. Direktan opstanak nam je daleko svega tri boda, moramo da se pripremimo za borbu na proljeće”, zaključio je Ćetković.