Alaksandar Vujačić, kapiten i prvi strijalac naše ekipe, trenutno se oporavlja od povrede. U sedam odigranih kola za Mornar, postigao je četiri gola.

Tokom karijere, bio je dva puta šampion Crne Gore i dva puta osvojio Kup Crne Gore sa ekipom Budućnosti.

Meridijanbet 1.CFL

SeasonTeam
2023/24FK Mornar
Total-

Igrao je za OFK Petrovac, Budućnost, Dynamo Brest, PT Prachuap FC i Balzan FC.

Razgovaramo sa popularnim Vujom o procesu oporavka od povrede, kada očekuje povratak na teren i ostalim stvarima vezanim za Mornar.

  • “Što se tiče povrede, u pitanju je povreda koljena koju sam zadobio na utakmici sa Rudarom 2. septembra. Sva sreća je što neće biti potrebno da se operišem, ali potrebno je malo duže vremena da se sve to zaliječi kako treba. Svaki dan radim po programu, jačam nogu i nadam se da ću biti spreman za početak priprema za drugu polusezonu.”

Kako gledate na ove odlične rezultate koje Mornar postiže?


  • “Momci igraju sjajno, iz utakmice u utakmicu igramo kvalitetniji fudbal i dokazali smo celoj ligi da smo ekipa koja zaslužuje respekt i da se bori za sam vrh tabele.
  • Utakmica pod Goricom sa Budućnosti u sledećem kolu neće biti laka, ali napravili smo dosta problema Budućnosti u dvije utakmice kod kuće i ne sumnjam da neće tako biti i za vikend. Idemo na pozitivan rezultat, svakako.”

Ko su po tebi glavni favoriti za osvajanje prvenstva i može li Mornar da se uključi u borbu za Evropu?

  • “Pa, glavni favoriti su dvije ekipe koje se trenutno nalaze na prve dvije pozicije, to će biti borba do samoga kraja, a Mornar, naravno, ima ambicije, a i kvalitet da izbori to mjesto koje će nas odvesti u kvalifikacije za Evropu.”

Ko je po tebi od igrača najprijatnije iznenađenje lige u toku ove sezone?

  • Odgovor: “Pa, najprijatnije iznenađenje jeste moj saigrač Demir Škrijelj, koga je šef stručnog štaba Zoran Đurašković preporodio. Mogu slobodno reći da je on naš najbolji igrač u ovom prvom dijelu prvenstva, a ne samo naš, već smatram da je i među najboljima u čitavoj ligi, uz još par igrača. Momak ima nestvaran kvalitet, a uz to i kontinuitet, što je jako bitno kako za nas, tako i za njegovu karijeru.”