Barani su poslije dva minimalna neuspjeha na startu sezone uspjeli da se izdignu i vrate na pravi kolosjek, igrom koja ohrabruje uoči nastavka sezone ! Od starta večerašnjeg meča krenuli su borbeno i silovito, a trener Andrija Delibašić  je u odnosu na prethodne dvije utakmice “izmiješao karte” u napadu što je dalo rezultat.


Angažovanje dva poslednja pojačanja Aleksa Maraš i Anđelko Jovanović okazala su se kao pun pogodak .

Novajlija Aleksa Maraš je počeo meč iako je svega par dana u Baru i to se pokazalo kao pun pogodak. U svakom kontaktu sa loptom mladi napadač je bio veoma opasan po gol Nikšićana, a uz to je je već na prvoj utakmici bio strijelac za Barane.

Domaći su bili agresivni po cijelom terenu, što je Nikšićane stekao se utisak iznenadilo, jer su domaći svaki pokušaj gostiju “kidali” na nekih 20-tak metara od gola Vukčevića.Takav način igre brzo je dao rezultat !Već u osmom minutu načeta je mreža gostiju ! Poslije jedne dubinske lopte sa polovine Barana, brzonogi Marko Ćetković se odlično snašao u kontri Mornara i sa 15-16 metara matirao Giljena za veliku radost domaćih.Dva minuta kasnije uzvratili su Nikšićani poslije kiksa odbrane Mornara. Krstović je odlično “povukao” ali se Striković nije najbolje snašao u završnici.

Šest minuta kasnije Lambulić je silovito šutirao sa 16-17 metara, ali je Giljen bio na mjestu. U 17. minutu novi gol Barana ! Sjajno je po desnoj strani prošao Ćetković, izdržao par duela na ivici faula, dodao do Maraša koji je iz srca šesnaesterca odlično reagovao i postigao prvijenac u dresu Mornara.Do pluvremena zabilježili smo još jedan pokušaj Lambulića u 26. minutu sa 17-18 metara ali je taj šut otišao visoko preko gola, da bi u 34. minutu gosti došli u situaciju da ozbljnije ugroze gol Mornara. Matanović je fauliran na 20-tak metara od gola Mornara, a Grivić je odlično šutirao, a golman Vukčević efektnom paradom spriječio pogodak.

U nastavku je viđeno manje prilika, naročito od strane Barana koji su znalački čuvali kapitalnu prednost. Gosti su u 79. minutu smanjili preko “rezerviste” Filipa Kneževića na 2:1, poslije šuta iskosa sa 7-8 metara. Sudija Predrag Radovanović je čak šest minuta produžio meč, jer je u finišu susreta bilo dosta nervoze na obje strane. Bukvalno, u poslednjim sekundama meča Miloš Drinčić je mogao do pogotka, ali je njegov šut glavom otišao pored desne stative gola Barana.


Details

Date Time