STIGLI U TERME I ODRADILI PRVI TRENING

Fudbaleri Mornara odradili prvi trening sinoć, na planinskoj ljepotici u Sloveniji dočekalo ih je lijepo vrijeme, danas će biti odrađena dva treninga a već sjutra očekuje nas prva utakmica i prvi rival ekipa NK Radomlje.

NK RADOMLJE – UTAKMICA POČINJE U 17 I 30 h

NK Radomlje, trenutno pod imenom Kalcer Radomlje iz sponzorskih razloga, je slovenački fudbalski klub sa sjedištem u Radomlju koji se takmiči u slovenačkoj Prvoj ligi, u eliti slovenačkog fudbala.

Prošlo prvenstvo su završili na 8.mjestu, do zadnjeg kola su se borili za opstanak u ligi. Trener ekipe je Oliver Bogatinov , on je u decembru 2022. godine zamijenio bosanskog trenera Nermina Bašića koji je sada na klupi sarajevskog Željezničara.

NAJBOLJI IGRAČI RADOMLJA

Po trenutnoj formi iz prijateljskih utakmica golgeterski su najviše raspoloženi Nino Kukovec i Matej Malenšek koji je iz omladinske škole Radomlja, oni su postigli po dva gola na pripremama.

Erik Sokler , najbolji streijelac Radomlja u završenoj sezoni, karijeru je nastavio u škotskom Abeerdinu.

Emir Velić , Golman Radomlja koji je u drugom dijelu sezone primio najmanje golova među svim prvoligašima.

Zanimljiva činjenica za njega , da u drugom dijelu sezone protivnički tim nikad nije postigao više od jednog gola!

Samsindin Ouro, vezni igrač iz Togoa , važan šraf u slovenčkoj ekipi.

Ekipa NK Radomlje je do sada u okviru priprema odigrala dvije utakmice sa NK Dekani 0-3( Strijelci za Radomlje Malenšek 8″ i 22″ i Vrhovec 63″) i sa makedonskom ekipom FK Makedonija G.P rezultat je bo 3-3 (strijeci za Radomlje Kukovec 27″ i 36″ i Malenšek 47″).