Mornar sjutra (nedelja , 20. avgust), u okviru 5. kola domaćeg šampionata, gostuje Dečiću (utakmica se igra na trenuing kampu OFK Titograda) – Mornar nije imao sportske sreće na utakmici prethodnog kola sa Arsenalom, bio je bolji rival ali lopta nije htjela u mrežu Tivćana.

Zadnja utakmica Dečića i Mornar koja je odigrana 05.04.2023.godine, rezulta je bio 1-1.

Kapiten Mornara Aleksandar Vujačić najavljuje sjutrašnji meč :

Mec sa Dečićem nece biti nimalo lak. U pitanju je ekipa sa dosta kvalitenih fudbalera i koja ima ambicije za sami vrh tabele. Medjutim mi smo svjesni svojih kvaliteta i sigurno da ćemo ući u utakmicu maksimalno fokusirani kako bi sto bolji rezultat izvukli.

Dosadasnji medjusobni susreti nam daju za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu iako će oni na papiru biti favoriti. Sve su svemu sjutra nas čeka kvalitetan meč i nadam se da ćemo na kraju biti zadovoljni učinjenim.

Sa Dečićem u medjusobni susretima u zadnjih šest godina – odigrano je 11 mečeva , Mornar je upisao tri pobjede, 7 poraza i 1 remi.

Glavni sudija: Nikola Vođević, I pomoćnik: Marjan Paunović, II pomoćnik: Jovan Došljak, Četvrti sudija: Savo Vujović, Kontrolor suđenja: Božo Ćorsović, Delegat: Miodrag Gardašević