Chris Marlon: Atmosfera u svlačionici je odlična jer su svi momci sjajni

30-godišnji francuski fudbaler, porjeklom iz Gabona, započeo svoju karijeru u Crnoj Gori igrajući za Mladost Lob.bet, sa kojom je ostvario promociju u Meridianbet Prvu crnogorsku fudbalsku ligu.

Kasnije je prešao u FK Mornar, đe se brzo “uklopio” u ekipu. Trener Zoran Đurašković ga je “prekomandovao” sa lijeve strane u špic napada u odsustvu kapitena Aleksandra Vujačića, što se pokazalo kao dobar potez. Njegova brzina stvara probleme protivničkim odbranama, a svojim dobrim partijama doprinosi uspesima tima.

Ko je u fudbaskom svijetu Chris Marlon Ondong Mba ?

Chris Marlon Ondong Mba je fudbaler rođen u Francuskoj, porjeklom iz Gabona. Njegova fudbalska karijera obuhvatala je niz klubova i zemalja širom Evrope. Počeo je u Francuskoj, igrajući za FC Poitiers kao mladi igrač. Veoma rano je prešao u Belgiju, đe je nastupao za FC Brussels, FC Tournai i FC Izegem.

Kasnije je igrao u Engleskoj za Matlock Town, a potom prešao u prvu diviziju u Slovačkoj, Nakon toga, potpisao je za latvijski FK Ventspils sa kojim je igrao u evropskim takmičenjima.

Nakon Latvije, igrao je za kiparski klub Ermis Aradippou. Konačno, došao je u Crnu Goru, đe je igrao za Mladost Lobbet i sada je član FK Mornar.

Razgovarali smo sa Chris Marlon Ondong Mba i pitali ga za njegove prve utiske o Crnoj Gori, gradu Baru i adaptaciji na crnogorski fudbal.

“Sviđa mi se Crna Gora i grad Bar, lijepo područje, tiho mesto i predivna priroda. Posebno volim more, srećan sam ovde. Fudbal je ovde drugačiji nego na mestima gde sam ranije igrao. Ovde je fudbal fizički zahtevniji, ali ima i nekoliko dobrih timova sa kojima je izazov igrati”

Kako se snalaziš na poziciji devetke – špica, po igrama čini se sve bolje i bolje, s obzirom da si veoma brz i praviš “pometnju” protivničkim odbranama?

Moja osnovna pozicija je lijevo i desno krilo, ali takođe mogu igrati kao napadač. Da, trener me postavlja na tu poziciju i moj zadatak je pomoći ekipi, bez obzira na poziciju na terenu. Najvažnija stvar je pomoći ekipi da postigne odlične rezultate i ostvari naše ciljeve, pa ako treba da igram kao napadač ili lijevi bek kako bih pomogao ekipi, učiniću to. Da, jedna od mojih kvaliteta je moja brzina.

Šta misliš o kvalitetu ekipe Mornara?

Mislim da imamo kvalitetne igrače u timu i najvažnija stvar je atmosfera u svlačionici, koja je odlična jer su svi momci sjajni.