Mornar, u okviru 18. kola domaćeg šampionata, dočekuje Jezero na Topolici – utakmica (subota , 2. decembar, 15.00 sati). 

Izuzetno je važna utakmica nakon poraza od Budućnosti (4:3) kako bi se zadržali u grupi ekipa koje su vrhu tabele. Mornar je u odličnoj formi, što je pokazao u utakmici u Podgorici protiv kvalitetne ekipe Budućnosti.

Utakmica se igra protiv ekipe Jezera, koja je najprijatnije iznenađenje sezone s obzirom na broj osvojenih bodova i igre koji pokazuju na terenu.

Mornar i Jezero Plav imaju izjednačen međusobni skor u njihovih 18 susreta. Mornar je pobedio 5 puta, FK Jezero Plav takođe 5 puta, dok je 8 mečeva završeno nerešeno.

Balša Dubljević najavljuje susret s ekipom Jezera: “Vjerujemo u pobjedu i povratak u vrh tabele!’

“Ekipa Jezera je jako kvalitetna, što se vidi po poziciji na tabeli i načinu igre. Međutim, to ne vrši pritisak na nas jer znamo kakvu smo formu pokazali nedavno. To nam daje samopouzdanje da vjerujemo kako ćemo pobijediti u ovom meču i vratiti se u gornji dio tabele, gdje smatramo da pripadamo”, izjavio je Dubljević, strijelac gola na prethodnoj utakmici protiv Budućnosti u Goricu.

Derbi  po trenutnom stanju na tabeli Mornara i Jezera  sudi Savo Vujović, sa pomoćnicima Urošom Rašovićem  i Igorom Tomaševićem, dok je četvrti sudija Manojlo Sekulić .