Mornar je danas zvanično otpočeo zimske pripreme za nastavak šampionata. Naši prvotimci će trenirati u Baru cijelo vrijeme priprema, a stručni štab traži protivnike. Planirano je da se odigra pet kontrolnih utakmica.

U odnosu na jesenji dio, u ekipi nema Matije Božanovića, Sava Stojanovića i Sava Gazivode. Na prozivci je bilo 25 igrača, od kojih je pet iz omladinskog pogona. Nije bilo Demira Škrijelja, a iz izjave Zorana Đuraškovića saznali smo da klub s njim razgovara kako bi pronašli najbolje rješenje, pošto postoje interesovanja drugih klubova za njega.

Mornarovi igrači na početku priprema: Stefan Popović, Zoran Aković, Vasilije Stojanović, Jovan Baošić , Velimir Ljutica, Filip Mitrović, Siniša Stevanović, Ermin Seratlić, Ermin Imamović, Vojin Jeknić, Andrija Kaluđerović, Balša Dubljević , Milivoje Raičević , Marko Ćetković, Danijel Nikolić , Andrija Kolunđić, Chris Marlong Ondong-Mba , Aleksandar Vujačić i Dejan Račić.

Iz omladinskog pogona : Miloš Nišavić, Haris Duraković, Asad Škrijelj, Ismail Hadžispahić, i Lazar Zlatičanin

Igrače su pozdravili prvi čovjek kluba  Mićo Perović , trener  Zoran Đurašković  i kapiten Aleksandar Vujačić koji se se obratili igračima i prisutnim novinarima.

Za nama je veoma uspješna jesen i želim svima nama a prvenstveno vama da nastavimo onamo gdje smo stali. Uživajte u igrama kao i do sada, a ako se bude moglo još bolje nadam se da ćemo uspjeti u tim namjerama, makar do tog trećeg mjesta, ako već nećemo biti drugi.

Na žalost neke loše sudijske odluke na našu štetu su obilježile jesen i nadam se da toga neće biti u drugom dijelu sezone, jer da nije njih bilo, sada bi smo skoro stoprocentno govorili o izlasku u Evropu. Svima puno sreće, pripreme bez povreda, a momcima iz Škole fudbala poruka da znaju kako treba da se ponašaju.

Imate na koga da se ugledate, na ove iskusnije kao i na mladog Ljuticu koji vidite što je napravio svojim dobrim radom. Krenite njegovim stopama i svi ćemo biti ponosni i radosni na vaše partije, a prvo i osnovno je disciplina. Dakle, sve je na vama” kazao je Perović.

Zoran Đurašković je govorio o ciljevima u nastavku sezone

“ Kao što smo od početka govorili prvenstveni cilj nam je opstanak u ligi bez “baraža”. Uoči priprema u Sloveniji prošlog ljeta rekao sam momcima da je cilj da napravimo pozitivan iskorak i to smo uspjeli.

E, sada takođe mislim da nam je potreban još jedan mali iskorak kako bi uspjeli da to uradimo i u drugom dijelu prvenstva. Na dva boda smo od Evrope, odnosno od trećeg mjesta, ali to bez pojačanja će teško ići.

Razmišljali smo da možda eventualno pripreme odradimo u Umagu u Hrvatskoj, ali smo zajednički došli do zaključka da ovdje imamo sasvim dobre uslove i da nema potrebe da odlazimo van Bara. Sigurno ćemo se dobro spremiti, u planu je da odigramo pet-šest pripremnih utakmica što će biti sasvim dovoljno da se ekipa uigra i spremi za nastavak sezone, istakao je Đurašković.

Promjene u igračkom kadru ?

“Ako Škrijelj napusti klub onda je to prvi odlazak iz onih idealnih 11 koji su nastupali tokom jeseni i svakako se moraju tražiti adekvatna rješenja na toj poziciji. Naravno i Božanović je bio standardan do povrede, ali što je tu je.

Odlasci i dolasci su sastavni dio fudbala, a sigurno je u planu dovođenje tri-četiri. Intezivno se radi na tome, ali nije lako dovesti kvalitetno pojačanje u zimskom prelaznom roku. Svi su vezani amaterskim ili profesionalnim ugovorom, što igrača automatski obavezuje da do ljeta ne može da promijeni sredinu bez saglasnosti kluba.

U pregovorima smo sa par fudbalera, doduše malo su i njihova potraživanja veća od onih koje naš klub može da ponudi. Ipak, mora se poklopiti zajednički interes, da je igrač dobar, a da nije preskup za naše prilike. Ali vidjećemo, pred nama su dani, biće dovoljno vremena da se se nadam nađe zajednički interes, rekao je trener Barana Zoran Đurašković.

Ekipu je pozdravio i kapiten Aleksandar Vujačić poželjvši momcima dobar rad.

“Ovo je jedna sjajna grupa momaka koja je to pokazala i u jesenjem dijelu sezone. Pokazali smo da možemo i hoćemo i da do vrha domaće lige nije nemoguće doći. Ne preostaje nam ništa drugo već da se dobro spremimo, ostavimo srce na trerenu kao što smo to radili u prvom dijelu i nadam se istorijskom rezultatu za ovaj klub”, kazao je kapiten Mornara.

IZVOR I NASLOVNA FOTRGRAFIJA : Barinfo